suka piękna BRIARD w schronisku, Chorzów

Czasami briardy szukają nowego domu... Spróbujmy im pomóc!

Postprzez: pokahontas » 2010-02-28, 12:46

Witam,
w piątek trafiła do schroniska w Chorzowie piękna duża suka, brązowa w wieku ok. 2 lat.
Może ktoś szuka? tatuażu nie ma.
pokahontas
Stażysta

Pies: Punia
Hodowla: ;)

Postprzez: AnnaA » 2010-02-28, 20:05

Czy jest możliwośc obejrzenia suczki?

-- 2010-02-28, 21:22 --

Chodzi mi oczywiście o jakieś zdjęcia. Bardzo lubię tę rasę a szukam suczki ze względu na iglaki. Interesuje mnie też możliwie starszy psiak ze wzgledu na to że nie jestem osobą młodą. Mieszkam na wsi i pies miałby duży ogród. Poza tym mam trzy swoje starsze już psy.
AnnaA
Stażysta

Pies: Kora - kundelek owczarkopodobny, biały duży Kaktus - czystej rasy kundel sredniaczek.

Postprzez: pokahontas » 2010-02-28, 20:28

zdjęcia:
Image

Image

sunia na razie jest na kwarantannie
pokahontas
Stażysta

Pies: Punia
Hodowla: ;)

Postprzez: kamila » 2010-03-03, 10:45

Dzwoniłam dzisiaj do schroniska i niestety Pani odbierająca telefon nie mogła nic więcej powiedzieć oprócz tego co napisala pokahontas - dlatego podjadę do schroniska w piątek i dowiem się więcej od pielęgniarzy, którzy maja kontakt z psiurem
Kamila, Marek & Frida
Awatar użytkownika
kamila
Bywalec

Miejscowość: Katowice
Pies: Incluzive Gasaron - po naszemu Frida
Hodowla: nie posiadam
Obrazki: 1

Postprzez: kamilla » 2010-03-06, 09:09

kamila napisał(a): podjadę do schroniska w piątek i dowiem się więcej od pielęgniarzy

No i co? Udało dowiedzieć się czegoś o psince ??
Kamilla&Piotr&Bazyli&Amber
Awatar użytkownika
kamilla
Stały Bywalec

Miejscowość: Warszawa
Pies: Bazyli z Łowickiej Farmy
ur.21.05.2009,
Valetta Amber El'Bridorado
ur. 09.06.2010.
Obrazki: 14

Postprzez: kamila » 2010-03-06, 10:17

Niestrety jeszcze nie - wizytę w schronisku musiałam przenieśc naniedzielę ponieważ wczoraj samochód odmówił posłuszeństwa - w trakcie jazdy złapałam gumę i zanim znowu odzyskał sprawnośc cały plan na wczorajszy dzień wziął w łeb :nicnieporadze: Dlatego informacje o psince dopiero jutro :tak:
Kamila, Marek & Frida
Awatar użytkownika
kamila
Bywalec

Postprzez: kamilla » 2010-03-06, 10:22

A to nie dobry samochodzik. Czekamy :)))
Awatar użytkownika
kamilla
Stały Bywalec

ur.21.05.2009,
ur. 09.06.2010.

Postprzez: kamila » 2010-03-07, 14:56

oj baaaardzo niedobry ;( wczoraj wychodzę z Fridą z domu - miałyśmy jechac do lasu na spacer a tu kolejne koło bez powietrza - no i zdaniem wulkanizatora trzeba dla bezpieczeństwa wszystkie opony wymienic - więc dopiero jutro poszukiwanie kompletu zimówek.W pon. jestem w pracy, więc nie obiecuję ale mam nadzieję że tym razem we wtorek uda mi się dojechac do schroniska...chociaż pech mnie nie opuszcza :(

-- 09 Mar 2010 16:04 --

w końcu się udało :hurrra: z tego co się dowiedziałam to suczka została znaleziona w Bytomiu i przywieziona do schroniska so Chorzowa. Tak ja już pisałam jest na kwarantannie do piątku - w osobnym boksie. W piątek będzie sterylizowana i od piątku jest już do wydania gdyby znalazł się zainteresowany. Suczka jest bardzo przyjazna i wesoła. Od razu zaczęła mnie lizac i zachęcac do zabawy. Nie wiem jaki ma stosunek do innych psiaków, w schronisku też na ten temat nie byli w nic powiedziec. Jest już zakołtuniona i trzeba będzie poświęcic trochę czasu na porządne czesanko. Dobrze byłoby gdyby jak najszybciej trafiła do kochającego domku bo boję się jak zniesie zabieg i czy potem napewno będzie miała osobny boks. W piątek będę jeszcze tam dzwonic i jeśli się uda to podjadę w sobotę zobaczyc jak się sunia czuje :tak:
Kamila, Marek & Frida
Awatar użytkownika
kamila
Bywalec

Postprzez: kamilla » 2010-03-10, 12:06

Witam, podjęliśmy decyzję o adopcji suczki z Chorzowa i bardzo z tego cieszymy się, ALE booczywiś ie nie może nie być żadnego ALE. Do Chorzowa możemy wybrać się dopiero w poniedziałek, a z tego co donosi koleżanka Kamila u pieska pojawiły się pierwsze kołtuny i boję się, że zanim ją odbierzemy stan jej futerko bedzie nadawało się jedynie do strzyżenia. Wolałbym tego uniknąć, dlatego zwracam się z gorrracą prośbą do dobrych ludzi, którzy mają trochę bliżej do Chorzowa niż ja i proszę ich o pomoc w zadbaniu o pieska. Próbowałem u zródeł, czyli w schronisku, ale nikt mimo oferowanej zapłaty nie chce lub nie może pieska wyczesać. Powiedzieli mi, że mogę to zrobić we własnhym zakresie. Wydawało mi się, że jeżeli zaoferuję zapłatę to będzie to właście w moim zakresie, no cóż... niestety nie. Dlatego jeszcze raz proszę jeżeli nie możesz zrobić tego TY to pomyśl, może jest ktoś w twoim otoczeniu kto podjąłby się zadania. Może jakiś fryzjer? :prosze: :prosze: :prosze:
Awatar użytkownika
kamilla
Stały Bywalec

ur.21.05.2009,
ur. 09.06.2010.

Postprzez: kamila » 2010-03-11, 14:23

z tego co widzę nikt nie da rady, więc jeżeli tylko będę czuc się na siłach (jestem na l-4) to postaram się jutro podjechac do schroniska i może troszkę spróbowac wyczesac psinkę.Chociaż tak się zastanawiam czy po sterylizacji nie będzie troszkę przestraszona i oszołomiona i czy to nie będzie dla niej dodatkowym stresem. Tak czy siak postaram się ją odwiedzic :)
Kamila, Marek & Frida
Awatar użytkownika
kamila
Bywalec

Następna

Napisz odpowiedź

Emotikonki
:) ;-) ;) !! o; :dyskusja: :jezorek: :tak: :( :ok: :prosze: :oklaski: :nie: :each: :D 8) :evil: :twisted: :roll: :idea: :| :mrgreen: :> :I :)) :))) :)))) ((:\ :nono: :read: :info: :pracuje: :papa: :hmm: :wesola: :brawo: :gafa: :lol: ::> :niecierpliwy: :toast: :-) (o: :zwyciestwo: :debesciak: :lbem_o_sciane: :hurrra: ??? ?? :bialaflaga: :hurra: :piwko: :fotka: :zyczenia: :nicnieporadze: ;( :bojesie:
Cytuj zaznaczony tekst

Przepisz dokładnie kod z obrazka. Wielkość liter nie ma znaczenia, zero nie występuje.

Wróć do Kącik Adopcyjny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość