Działalność Klubu - strona, biuletyn...

Informacje o działalności, władze, członkostwo - jak zapisać sie do Klubu?

Postprzez: Aśka i briardki » 2009-07-15, 22:17

A mnie, tak abstrahując od wszystkiego co zostało napisane powyżej zastanawia jeden fakt. Skoro powstaje strona klubowa, po co prosić o wsparcie finansowe, gimnastykować się z grafikami, drukarniami i trzymać przy życiu papierowy Biuletyn, niczym trupa na OIOM-ie? Z czałym szacunkiem, pani Przewodnicząca, ale czasy się zmieniły. Skoro jest kilkadziesiąt osób gotowych płacić składki może czas zmienić optykę, przewartościować priorytety i zastanowic się nad bardziej efektywnym wykorzystaniem gromadzonych na koncie klubu środków? Skoro strona klubu już powstała, zasadniczą sprawą wydaje się być finansowanie jej profesjonalnej oprawy ( ze szczególnym uwzględnieniem wersji angielskojezycznej) własnie z funduszy Klubu. Zapaleńcy zapaleńcami (szacunek, pani Izo), ale na pewnym etapie same dobre chęci nie wystarczają, bo stety lub niestety - mamy kapitalizm. Chyba nie chcemy by odwiedzajacy stronę goście zarzucili nam kiedys brak profesjonalizmu?
Śmiem twierdzić, że jeśli Klub będzie mieć profesjonalną stronę z rzetelnymi informacjami, w ładnej oprawie graficznej, to i z czasem chętnych do płacenia dobrowolnych składek znajdzie się więcej. Dlaczego? Z prostej przyczyny - informacje na stronie będą szerzej dostępne w świecie przez duże "Ś". Reklama też kosztuje, a ludzie lubią wiedzieć za co płacą.

pozdrawiam
Joanna Tarnawska, hodowla Bezy Bezy, Szczecin
Pozdrawiam:-)
Aśka i briardki
Awatar użytkownika
Aśka i briardki
Moderator

Miejscowość: Szczecin

Postprzez: Sylwia » 2009-07-16, 21:46

Trzeba by zapytać jak wielu "sympatyków Klubu" jest przywiązanych do papierowego wydania biuletynu. Jeśli takowi przeważają - powinien się ukazywać, jeśli nie, to są przynajmniej dwa rozwiązania...

Biuletyn można wydawać w wersji internetowej, np. w formie cyklicznie pojawiających się plików PDF do pobrania za opłatą (w ramach składki dla klubowiczów, lub za określoną kwotę dla "nie zrzeszonych", a zainteresowanych) ze strony klubowej. Zalety? Szybka, łatwa i tania edycja materiałów do publikacji + możliwości multimedialne... Papier tego nie zna. Minusy - niektórzy lubią coś postawić na półce, lub trzymać w szufladzie. W takim przypadku pozostanie im wydruk, ale to może nie być to samo ;)

Inne rozwiązanie. Skoro jest oficjalna strona, w zasadzie można o biuletynie zapomnieć. Wszystkie informacje na bieżąco może podawać serwis Klubu. Zaletą Internetu jest szybkość podania danych, nie trzeba na nie czekać np. pół roku.

Internet jest coraz bardziej powszechny i na pewno nie będzie mniej. Do tego w rasie pojawiają się nowi ludzie, zwykle młodzi. Nie wyobrażają sobie życia bez dostępu do netu. Kierunek rozwoju wydaje się więc dość klarowny...

Anglojęzyczna wersja strony klubowej to absolutna konieczność. Naszych "szlaczków" nikt na świecie nie odgadnie, a chyba kopciuszkowania w Europie przeciętny Polak ma dość ;)
Pozdrawiam, Admin :papa:
"Briardy w Polsce"- http://www.briard.com.pl
"Mopomania" - http://www.mopomania.pl
Awatar użytkownika
Sylwia
Admin

Miejscowość: Gryfice
Pies: GARETT z Psarskiego Sioła
Hodowla: nie mam
Obrazki: 8

Postprzez: magdalena » 2010-02-16, 09:41

Przychylam sie do opinii Sylwii. Uważam, że bardziej aktualna jest strona internetowa niż wydanie papierowe.
Pozdrawiam
Tym razem Paweł
Paweł Magda & Miki
Awatar użytkownika
magdalena
Stażysta

Miejscowość: Wrocław
Pies: Mister Teddy Miki
Hodowla: Nie mam
Obrazki: 0

Postprzez: Majka » 2010-02-16, 11:32

Klub Briarda i Beaucerona ma storne internetowa: http://www.briardbeauceronklub.pl/ jak i wydaje zgodnie z wolą wiekszości członków (ankieta na stronei klubowej) biuletyn w formie papierowej.

:)))
Inter. Ch. DOGGER Kudłate Serce PT, IPO-1, Obedience 2
Zwycięzca Świata, WORLD WINNER 2009
Zwycięzca Klubu Polski, Zwycięzca Polski, Zwycięzca Europy Śr. i Wsch.
Mistrz Polski Ow. Fr. Obedience "2", II V-ce Mistrz Polski Obedience "1"
Awatar użytkownika
Majka
Weteran

Miejscowość: Gdańsk
Pies: DOGGER Kudłate Serce, HORN Brikasta, koty: Minia, Perszing, Tośka, Klakier, Ksero-Junior
http://www.dogger.republika.pl
Obrazki: 18

Postprzez: karola » 2010-02-16, 11:55

uła
tych co brali udział w ankiecie to trochę więcej niż stan faktyczny,
www.marshela.weebly.com- wakacyjne nowości
Awatar użytkownika
karola
Moderator

Miejscowość: Tychy
Pies: D'Lord Du Bois Des Pierres Noires
Obrazki: 7

Postprzez: Biuletyn-iarz » 2010-02-16, 16:19

niektórzy się nudzili i klikali po kilka razy
pomimo prośby o jednorazowe oddanie głosu :nicnieporadze:
Awatar użytkownika
Biuletyn-iarz
Klub B&B

Miejscowość: Łódź

Postprzez: karola » 2010-02-16, 19:29

a to już dziecinada mało poważna
www.marshela.weebly.com- wakacyjne nowości
Awatar użytkownika
karola
Moderator

Miejscowość: Tychy
Pies: D'Lord Du Bois Des Pierres Noires
Obrazki: 7

Postprzez: Dora » 2010-02-17, 12:04

ciekawe kto tak się nudził i klikał kilka krotnie za papierowym biuletynem :hmm:
aha - ostatnio to i problem jest ze stroną Mam taki oto komunikat: Your IP address was blocked, please contact the system administrator
Niby to za co Your IP został zablokowany ??
Dora&panieneczki
Lady De Molka: Mistrz Polski Owczarków Ras Francuskich Obedience "0"
http://briard.ovh.org/
Awatar użytkownika
Dora
Weteran

Miejscowość: Białystok
Pies: Gloria Batangas, Lady De Molka Un Seul Unique
Hodowla: Un Seul Unique

Postprzez: Biuletyn-iarz » 2010-02-17, 14:21

wszystko zostanie sprawdzone...
szkoda
że z takim problemem od razu nie zgłosiłaś się do administatora strony
Awatar użytkownika
Biuletyn-iarz
Klub B&B

Miejscowość: Łódź

Postprzez: Dora » 2010-02-17, 21:23

Biuletyn-iarz napisał(a):szkoda
że z takim problemem od razu nie zgłosiłaś się do administratora strony

Od razu nie zgłaszałam bo mi nie zależało zbytnio na tym, myślałam że są może prowadzone jakieś prace na serwerze, że nic tylko biało.... Poza tym język obowiązujący w naszym kraju to j.polski, znajomość angielskiego nie jest konieczna
Dopiero dzisiaj uparłam się sprawdzić ad sondażu więc i przetłumaczyłam napis, podałam to tylko jako ciekawostkę, jak widać efekt natychmiastowy bo mam nawet dostęp do strony klubu :hurrra:
Dora&panieneczki
Lady De Molka: Mistrz Polski Owczarków Ras Francuskich Obedience "0"
http://briard.ovh.org/
Awatar użytkownika
Dora
Weteran

Miejscowość: Białystok
Pies: Gloria Batangas, Lady De Molka Un Seul Unique
Hodowla: Un Seul Unique

Wróć do O Klubie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość