Pierwszy dzień i noc w nowym domu

Postępowanie ze szczeniakiem; briard, a drugi pies i inne zwierzęta w domu; problemy wychowawcze, etc.

Postprzez: asiulinka » 2010-03-04, 09:16

No nie wiem czy rozsądni ?bo ja chyba nie :I ale bonitko tak :tak: ,ja proszę choc do pańci a on koło łóżeczka i ani drgnie :))))
asia i bono
Awatar użytkownika
asiulinka
Stały Bywalec

Miejscowość: wałbrzych
Pies: B O N O z Łowickiej Farmy
ur.21.05.2009
Hodowla: nie mam
Obrazki: 16

Postprzez: rpzem » 2010-03-04, 09:40

Ja sie przyznaję :gafa: Tessa śpi u mnie w nogach, od roku jej się tak pozmieniało. Mauro patroluje dom całą noc, raniutko gdy tylko usłyszy jak pan zamyka garaż przychodzi się przytulać. Ciekawie jest w niedzielę jak cała banda dzieciaki i psy wskakują na nasze lóżko o szerokości 160 cm ;) Radochy jest po pachy.
Pozdrawiam Natasza z Tesią i Maurutkiem
Awatar użytkownika
rpzem
Weteran

Miejscowość: Kłodzko
Pies: JOTA I KWAZAR Z KUŹNI CHAMPIONÓW
Hodowla: NIE MAM
Obrazki: 12

Postprzez: mausib » 2010-03-04, 15:11

Lares na razie śpi obok łóżka. Spróbowałam mu wczoraj przenieść kocyk troszkę dalej od łóżka, to biedak przyszedł i położył się na gołej podłodze, więc kocyk wrócił na stare miejsce. Próbujemy teraz nauczyć się sikania poza domem. Na razie idzie marnie, bo Lares czeka aż wrócimy do domu i wtedy dopiero sika na podkład. Jeśli uda mu się zrobić coś na dworze to bardzo go chwalę i daję smakołyk, ale i tak coraz częściej robi na podłogę. Chyba jeszcze potrzebuje czasu. Na razie mop i szmaty cały czas w pogotowiu, a pralka chodzi na okrągło. Dziś został na chwilę sam w domciu i :gafa: zrzucił doniczkę z kwiatkiem i zatrzasnął się w pokoju. Jak wróciłam to wołał mnie, że hej. Ale na ogół niczego nie gryzie i jest bardzo grzeczny. Cały czas oswajamy go z Beniaminem, a właściwie oswajamy Benia z Laresem, bo to dwa takie same dzikusy w zabawie i nie mają granic. :))))
Małgosia i Lares
Awatar użytkownika
mausib
Stażysta

Miejscowość: Racibórz
Pies: Lares z Kuźni Championów

Postprzez: kamilla » 2010-03-04, 20:35

Przed przyjazdem Bazylusia do domu - mąż powtarzał, że nie damy się malcowi i zero spania w łóżku ;) ,
ale na mówieniu się skończyło :)) , bo pancio jako pierwszy zaprosił malucha do łóżka :)))) ,
jak ja pojawiłam się w sypialni - miejscówki zostały już podzielone - Bazyluś oczywiście otrzymał najlepszą miejscówkę :hurra:
Teraz, ku uciesze wszyskich, systematycznie korzysta ze swojej miejscówki - wieczorem i rano, podczas obowiązkowego, codziennego miziania ;-)
Kamilla&Piotr&Bazyli&Amber
Awatar użytkownika
kamilla
Stały Bywalec

Miejscowość: Warszawa
Pies: Bazyli z Łowickiej Farmy
ur.21.05.2009,
Valetta Amber El'Bridorado
ur. 09.06.2010.
Hodowla: nie posiadam
Obrazki: 14

Postprzez: Ketmir » 2010-03-04, 22:17

Właściciele psów dzielą się na tych, co śpią z psami, i na tych, co się do tego nie przyznają... :))))
Ketmir ze Swoimi Ludźmi pozdrawia
Awatar użytkownika
Ketmir
Weteran

Miejscowość: Szczecin
Pies: Mister Ketmir Tis
Obrazki: 10

Postprzez: magiccc » 2010-03-05, 13:11

mausib napisał(a):Na razie mop i szmaty cały czas w pogotowiu

jesli moge polecić - to Urine Off dla psów i szczeniąt. U mnie sprawdził się rewelacyjnie. Sam mop i płyn nie dawał rady. Każdy płyn w końcu kojarzył mi sie z siuśkami. Urine Off czyści super :ok:
If it isn't a Briard - It's just a dog
http://www.suleda.weebly.com
Awatar użytkownika
magiccc
Weteran

Miejscowość: Głogów
Pies: ROXA z Pierwszej Ligi
LIBERIAN GIRL Jesienna Rapsodia
Hodowla: SULEDA
Obrazki: 8

Postprzez: sota36 » 2010-03-05, 13:44

u nas sprawdzily sie podklady Muscat'a - mala zasuwala , by na nie sikac - czasem trawiala, czasem nie:)
Do lozka - dosc duzego - nie wpuszczamy nikogo poza soba:) - ale znam kogos, kto spi z 2 przeuroczymi futrami - w tym jednym na meskiej klacie:)))) i wlasciciel owej klaty tez sie wypieral, ze nie, ze nigdy, lecz smutne oczka owej psiej damy zmiekczyly jego serduszko:)
Joluska z Gutkiem z Babolandii, Buffy Postrachem Wampirow ( Armha SE) i Atosem w sercu [*]... na zawsze!
Awatar użytkownika
sota36
Weteran

Miejscowość: Chorzow
Pies: Gutek z "Babolandii" i Buffy Postrach Wampirow (Armha SE).
Hodowla: ----------
Obrazki: 14

Poprzednia

Wróć do Wychowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość